...se incarca!
Menu
Proiect DIY Reamenajare baie

Proiect DIY
Reamenajare baie

3 martie 2023
Scroll Down

Proiectul este unul DIY si a fost executat in timpul pandemiei cu un buget de doar 3000 de Ron. Asadar, daca aveti o baie sau orice alta camera in care vreti sa aduceti un touch proaspat, puteti incerca un proiect de reamenajare low budget folosindu-va de cateva tips & trics pe care vi le voi lasa aici.

Pentru baia din imagine, procesul a fost unul destul de simplu si a presupus urmatoarele:

– degresarea gresiei si faiantei existente cu o solutie de curatat, urmata de stergerea cu o carpa uscata care sa nu lase scame sau microparticule ce pot fi ulterior integrate in vopsea.

– pe faianta am aplicat vopsea alba OSKAR – direct pe faianta (este o vopsea destinata redecorarii placilor de faianta din bai sau bucatarii pe care o gasiti in Dedeman). Am aplicat-o in 3 starturi pentru a acoperi si placile negre (au mers 4 cutii pentru suprafata respectiva). Ca si recomandare, folositi o bidinea tip rola pentru aplicare. Lasati sa se usuce bine intre fiecare strat (eu am lasat cam 24 de ore pentru a ma asigura ca este perfect uscat).

– pe gresie am aplicat placi din vinil autoadezive cu aspect de lemn pentru a oferi mai multa caldura spatiului. Ce ar fi de retinut si de verificat inainte de a folosi aceste placi este suprafata care trebuie sa fie perfect dreapta pentru a putea aplica placile si a obtine rezultatul dorit. In caz contrar, puteti opta pentru vopsirea lor sau inlocuirea completa, insa aceasta ultima varianta va fi clar mult mai costisitoare si cu mai mult deranj. Ca si la faianta, inainte de aplicare va trebui sa va asigurati ca suprafata este perfect uscata si curatata.

– pe peretele din spatele cazii am aplicat placi autoadezive rezistente la umiditate ce pot fi aplicate direct pe perete sau pe faianta, avand grija ca suprafata sa fie curatata si uscata in prealabil.

– inlocuirea obiectelor sanitare (lavoar si dulap cu oglinda) precum si a bateriilor de la lavoar si cada. 

– pentru a conferi mai multa caldura spatiului, am adaugat cateva plante artificiale si una naturala rezistenta la umiditate si lumina putina, precum si un cos din ratan si o scara care are, pe langa design, si rol de suport pentru prosoape.

Proiectul s-a desfasurat pe parcursul a 3 saptamani, avand timp destul de limitat. Rezultatul este cel ce se poate observa in galeria de mai jos unde puteti vedea un before&after. 

Before 

&After

Posted in Design, TehnologieTags: